Rondreis Cambodja online
Home > Bouw je reis > Bouwstenen > Bouwstenen vanuit Bangkok > On the road to Thailand
Over land naar Thailand
Op de bamboe trein in Battambang

On the road to Thailand

Een reis van Phnom Penh terug naar Bangkok via Battambang, na Phnom Penh de grootste stad van Cambodja. Dit is een ideale bouwsteen als afsluiting van je complete Passage through Cambodja reis, met de mogelijkheid te eindigen op het tropische strand van Ko Chang.

Op de lokale markt van Battambang is het een drukke bedrijvigheid, de omgeving is plattelands en met de bamboe trein kun je het andere leven van deze stad verkennen. Je reist per bus en privé auto over een verassend goed geasfalteerde weg, afgewisseld met hobbelige zandwegen die eigenlijk wel kenmerkend zijn voor Cambodja. Het plaatsje Trat wordt als laatste gepasseerd als je over naar Thailand gaat, waar je de keuze hebt op de bus naar Bangkok te stappen of een paar dagen uit te puffen aan het witte zandstrand. 
Reisduur 2 dagen / 1 nacht, aanvang dagelijks

Aanvragen

reisvoorstel aanvragen

Reissom

€ 182,- p.p. op basis van 2 personen

Overnachten

overnachting in een eenvoudig hotel (foto's)

Inclusief

vervoer, overnachtingen met ontbijt

Vervoer

prive auto en bus of boot

Exclusief overige maaltijden, excusies, bus Trat - Bangkok Landkaart kaart van Cambodja

Dag 1 Van Phnom Penh naar Battambang

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel en naar de bus gebracht. De airco bus is comfortabel, evenals de weg waar je overheen rijdt. In tegenstelling tot de rest van Cambodja is deze namelijk geasfalteerd. Onderweg kom je langs kleine dorpjes, zwaaiende kinderen en huizen op palen omringd door wilderige bomen. Mp3 speler aan en genieten van alles wat er aan je voorbij zoeft. Zo kom je de busreis van ongeveer 5-6 uur prima door.
Aan het einde van de middag kom je aan in Battambang. Je kunt het beste snel je bagage in het hotel leggen, het is namelijk leuk om nog wat van de stad te zien. Maak een tochtje op de traditionele bamboe trein en laat het plattelandse leven op je inwerken. Je zult je er misschien iets anders bij voorstellen, maar deze trein is niets meer dan een vlot, onderstel en kleine motor. Aan de rails gaan staan en opstappen, zo simpel is het. Battambang zelf is een provinciestad met een levendige markt waar mensen van heinde en ver naar toe komen om de ingrediënten voor het eten in te slaan. Je overnacht in een hotel tegenover deze lokale markt, comfortabel maar vrij eenvoudig.
Battambang - Over land naar Thailand

Dag 2 Van Battambang in Cambodja naar Bangkok

Je vertrekt al vroeg vanuit Battambang naar de grens met Thailand. Het is flink hobbelen in je privé auto en na ongeveer 3 uur sta je aan de grens. Houd er rekening mee dat de reis wat langer kan duren als het geregend heeft. Nog even een laatste blik over je schouder, waarna je zelf de grens over steekt. Het is grappig om te zien dat deze grens niet veel meer is dan een slagboom en twee kantoortjes aan weerszijde. Aan de Thaise grens staat een andere chauffeur op je te wachten die je naar Trat brengt. Je merkt het gelijk als je voet op Thaise bodem zet, voornamelijk aan de conditie van de weg. De zandweg gaat al snel over op asfalt, de reis naar Trat gaat heel wat voorspoediger.

De chauffeur brengt je naar het busstation van Trat waar je op de bus naar Bangkok stapt. Dit ticket kun je gemakkelijk zelf regelen, bovendien is dat veel goedkoper. Uiteindelijk kom je aan het einde van de dag aan in Bangkok. Je kunt kiezen voor onze Thailand bouwstenen of je internationale vlucht terug naar huis nemen. Wil je je reis afsluiten met een prettig verblijf in een sfeervolle bungalow aan een tropisch strand, dan kun je na aankomst in Trat kiezen voor Ko Chang Watervaleiland. Hierna neem je dan alsnog de bus naar Bangkok.

Een kijkje in je accommodatie

hotel tegenover de lokale markt
hotel tegenover de lokale markt
sfeervolle, eenvoudige kamer
sfeervolle, eenvoudige kamer
omgeving van je hotel
omgeving van je hotel

Cambodja online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.