Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Hilltribes en totempalen

   Cambodja Banlung - bergstammen

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Banlung
   Reisduur: 4 dagen/ 3 nachten
   Reissom: € 328,- p.p. bij 2 personen
   Aanvang: aansluitend op bouwsteen Via dolfijnrivier naar Laos

   Het noordoosten van Cambodja is een vrij onontdekt, afgelegen gebied waar de bevolking leeft in bergstammen. Elke bergstam in Cambodja heeft een aparte taal, cultuur en gewoontes. Hoewel de kleding niet zo kleurrijk is als de bergstammen in Thailand of Vietnam, is de cultuur zeker net zo interessant en wat ons betreft nog wat authentieker. Tijdens je doorreis van Phnom Penh naar het zuiden van Laos kun je deze bouwsteen als tussenstop inplannen, voor reizigers met iets meer tijd en op zoek naar het onbekende Cambodja. Deze bouwsteen kan je alleen inplannen in combinatie met de bouwsteen Via dolfijnrivier naar Laos.

   Vanuit Stung Treng in Noord-Cambodja reis je per auto naar Banlung, waarvandaan verfrissende watervallen en Tampuan bergstammen worden bezocht. Naast de graven van het Tampuan bergvolk staan houten totempalen, met alledaagse voorwerpen. De begraafplaats ligt op de rivierbank en een beetje overgroeid met planten wat het geheel een mysterieus tintje geeft.

   Overnachten: 3 nachten in een eenvoudige jungle lodge
   Excursie: met gids naar kleine bergdorpen
   Transport: transfer naar Banlung – Stung Treng
   Maaltijden: 3x ontbijt
   • maaltijden naast het ontbijt

   • overige excursies

   • fooien

   cambodja waterval banlung

   Waterval in Banlung

   Dag 1 – Stung Treng – Banlung

   Vandaag word je in de ochtend na het ontbijt opgehaald bij je hotel in Stung Treng en volgt er een rit per auto/minibus met chauffeur naar het stadje Banlung. Je rijdt over rode zandwegen door een gebied dat nog niet zo lang door toeristen is ontdekt. De provincie Rattanakiri ligt namelijk in het drielandenpunt van Laos, Cambodja en Vietnam en is vrij ver van de bewoonde wereld gelegen.

   Aan het begin van de middag neem je je intrek in je gezellige, schone lodge in Banlung. De houten huisjes op palen zijn gebouwd in de traditionele stijl. Midden in de jungle, tussen twee heuvels is het hier goed toeven. Het vulkanische Yaklom meer ligt op ongeveer 5 minuten rijden. In de middag is er tijd voor een verfrissende duik in dit meer en de Cha Ung waterval. Tussen de lianen door dendert het koele water naar beneden.

   cambodja vrouwen banlungDag 2 – Cambodja Banlung, omgeving

   Te voet vertrek je vanuit je lodge op weg naar etnische minderheden in kleine bergdorpen. Je wordt begeleid door een gids die oorspronkelijk uit een van deze dorpjes afkomstig is, waardoor hij veel gevoel kan leggen in de interessante verhalen rond de Tampuan cultuur. Deze stam staat bekend om hun speciale begraafplaatsen met totempalen en longhouses. Je kunt een kijkje nemen in de traditionele huizen en een balletje trappen met de lokale kinderen. Probeer wat Cambodjaanse woordjes te leren, zodat je contact kan maken met de locals. Dit kan hilarische taferelen opleveren.

   In de middag keer je terug naar Banlung en is de rest van de dag vrij voor eigen invulling. In het restaurant van je lodge kun je ’s avonds van Thaise en Laotiaanse gerechten proeven. Door de geluiden uit de natuur krijg je nog meer het gevoel midden in de jungle te zitten.

   cambodja cemetery banlung

   Tampuan houtenbeeld bij een graf

   Dag 3 – Banlung, eigen invulling

   Er staat vandaag in principe niets op de planning, maar er is genoeg te doen en te beleven in de omgeving. Je kunt op eigen gelegenheid het stadje Banlung bezoeken of met een boek aan het grote Yaklom meer gaan zitten.

   Een andere mogelijkheid is een uitstapje naar het olifanten opvangcentrum in Modulkiri. Hier kun je een hele dag doorbrengen met olifanten. Je maakt hier geen ritje op de olifanten, maar zult ze wassen, voeden en heel veel over de dieren leren. Dit uitstapje is eenvoudig te regelen ter plaatse.

   cambodja paalwoningen banlung

   Traditionele paalwoningen in Banlung

   Dag 4 – Banlung, vertrek

   Na het wakker worden van de krekels en andere tropische geluiden, word je opgehaald door een chauffeur die de reis terug naar Stung Treng gaat verzorgen. Rond de middag kom je hier aan en kun je de reis naar de grens met Laos vervolgen, tijdens de bouwsteen Via dolfijnrivier naar Laos.