motorbike cambodja - combineren met vietnam

Skyline van het Zuiden

Vietnam Cambodja reis - Saigon

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ho Chi Minh City
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 103,- p.p. bij 2 personen

Hoge gebouwen, toeterende brommers, grote auto's en rondrijdende Riksja's zijn kenmerkend voor het straatbeeld van Ho Chi Minh City. In tegenstelling tot het noordelijke gelegen Hanoi schijnt hier bijna altijd de zon en lijkt de stad net wat meer georganiseerd.

Tijdens deze bouwsteen slaap je in een centraal gelegen hotel in het bruisende hart van de stad. Hierdoor kun je gemakkelijk te voet de omgeving verkennen en heb je keus uit verschillende restaurantjes voor een smakelijke maaltijd. 's Avonds liepen we langs de oevers van de Saigon rivier in de schaduw van fel gekleurde lichten. Van een afstandje kleurde de Skyline in alle kleuren van de regenboog.

Slaap je deze nachten liever in een luxer hotel met een zwembad op het dak kijk dan bij onze special stay optie.

Overnachten: 2 nachten in een centraal gelegen hotel
Excursie: geen
Transport: Ho Chi Minh City - luchthaven
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • overige maaltijden en drankjes

  • excursies (zelf te regelen): tocht door het uitgebreide gangenstelsel met gids

  • fooien

eten hcmc restaurant vietnamDag 1 – Aankomst in Ho Chi Minh City

Vandaag kom je aan in de bruisende stad Ho Chi Minh City, misschien beter bekend als Saigon. Onze chauffeur wacht op je op de luchthaven om je vervolgens naar het hotel te brengen. Je kan je reis in deze zuidelijke stad beginnen en naar het noorden reizen, maar de meeste reizigers zullen de stad ontdekken aan het eind van de Vietnam reis.

Tijdens de Vietnam oorlog woonden hier veel Amerikanen waardoor er veel bars en restaurants werden opgezet om te voorzien aan de behoefte van de militairen. Met als gevolg dat er vandaag de dag nog een groot aantal uitgaansgelegenheden in de stad te vinden zijn. Vergeleken met Hanoi is de stad iets ruimer opgezet, maar ook hier krioelt het van de brommers en auto’s en vonden we het oversteken een uitdaging. Langzaamaan, voetje voor voetje en je zal zien dat het verkeer zich handig om je heen manoeuvreert.

hcmc notredame kathedraalDag 2 – Zelf er op uit

Na het ontbijt is het tijd om de stad te verkennen. Wat je vandaag wilt zien laten we bij jou. De meeste bezienswaardigheden liggen in het stadscentrum waardoor je ze gemakkelijk te voet kan bezichtigen. Wij vonden het leuk om onder andere de Notre Dame kathedraal en het War Remnants Museum te bezoeken. ‘Leuk’ is misschien niet het juiste woord voor het museum, indrukwekkend is het wel.

Ook de Chinese wijk Cholon, letterlijk ‘grote markt’, vonden we mooi om te zien. Koop hier exotische vruchten en struin langs de vele verschillende kraampjes.

ho chi minh tunnel excursieDag 3 – Van Ho Chi Minh City naar …

Niet ver van Ho Chi Minh City liggen de zogenaamde Cu Chi tunnels; een kilometers lang tunnelstelsel waar de Vietnamezen schuilden voor de Amerikanen, maar ook om vanuit het ‘niets’ aan te kunnen vallen. Op de foto hiernaast zie je een ingang van zo’n stelsel. We kunnen een excursie naar deze plek in je reis opnemen. De gids die dan met je mee gaat vertelt je alle ins en outs.

Na je verblijf in Ho Chi Minh City is het eenvoudig door te reizen naar de Mekong, het eiland Phu Quoc of Cambodja. Onze reisspecialisten helpen je graag je reis zo op te bouwen dat je de plaatsen aan doet die jou aanspreken. Ben je aan het eind van je reis door Vietnam gekomen dan vlieg je vanaf deze plaats terug naar huis.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay Ho Chi Minh City

Reissom: € 159,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een hotel met zwembad op het dak en inclusief ontbijt, luchthaven transfer naar het hotel

Voor wie in een wat luxer hotel wil verblijven kunnen we een special stay reserveren. Dit is een centraal gelegen hotel met een zwembad op het dak. Wel zo lekker als je op warme dagen wat verkoeling wilt. Je kamer is van alle gemakken voorzien en is iets ruimer opgezet dan ons standaard hotel.

 

 

Welke optie wil je aanvragen?

Skyline van het Zuiden
Special stay Ho Chi Minh City
x