Thuis op het Cambodjaanse platteland

Cambodja homestay

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kampong Thom
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 281,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: woensdag, vrijdag en zondag. Vanuit Siem Reap dinsdag, vrijdag en zondag

Groene rijstvelden waar boeren hard werken voor hun oogst en spelende kinderen op stoffige dorpswegen; tijdens deze bouwsteen maak je kennis met het traditionele leven op het Cambodjaanse platteland. Samen met je gids trek je de natuur in en snuif je cultuur op bij de tempels van Sambor Prei Kuk. Deze tempels zijn al eeuwen oud en geven een kijkje in de historie van het Cambodjaanse Rijk. Op informele wijze leer je daarnaast de mensen uit het dorp steeds beter kennen. Wij speelden een potje voetbal met de kinderen uit het dorp en hebben ons verdiept in het boerenleven.

Je overnacht in een eenvoudige homestay bij je Cambodjaanse gastheer en -vrouw. Kijk mee in het huishouden van de familie in het dorp en ervaar de hartverwarmende gastvrijheid van de Cambodjanen. Het zal bij vertrek dan ook niet gemakkelijk zijn om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden. De bouwsteen start in Phnom Penh en brengt je vervolgens naar Siem Reap. Wil je liever in Siem Reap starten? Dat kan, laat het ons even weten bij je aanvraag.

Overnachten: 2 nachten in een eenvoudige homestay op het platteland
Excursie: geen
Transport: join-in transfer en boot
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner
  • fooien

cambodja homestayDag 1 – Phnom Penh – Kampong Thom – Sambor Prei Kuk

Na het ontbijt in je hotel in Phnom Penh word je door een lokale chauffeur naar het busstation gebracht. Hij koopt een buskaartje voor je en wijst je naar de juiste bus. Je laat de stad achter je en rijdt naar Kampong Thom in het binnenland van Cambodja waar een gastvrije familie voor je klaar staat bij hun homestay. Hier kom je niet voor een comfortabele accommodatie: de homestay is eenvoudig. Hier kom je wel voor het èchte Cambodja: rijstvelden worden met de hand bewerkt, families wonen in houten huizen en kinderen begroeten je al zwaaiend wanneer je ze passeert. De kinderen van de homestay waar je verblijft zijn rond de 4-8 jaar oud. Wil je iets meenemen (niet verplicht natuurlijk)? Dan wordt het volgende erg gewaardeerd: schriften, pennen, potloden, puntenslijpers, highlighters en gummetjes.

Bij aankomst in Kampong Thom word je opgehaald bij het busstation en per tuk tuk in een uur naar de homestay gebracht. Vanuit het huis van je Cambodjaanse familie maak je kennis met het leven op het platteland. Deze middag staat er niets op het programma en heb je alle tijd om het dorp te verkennen. In het dorp ontmoet je locals die het Pol Pot regime hebben overleefd en speel je een potje voetbal met de kinderen. Wij voelden ons hier snel thuis.

cambodja homestay sambor prei kukDag 2 – Cambodja homestay Sambor Prei Kuk

‘s Ochtends vroeg word je gewekt door het gekraai van hanen. Na het ontbijt fiets je samen met je lokale gids naar de ruïnes van Sambor Prei Kuk. Te voet ontdek je verschillende historische tempels, die ieder hun eigen kenmerken hebben. De tempels zijn soms wat vervallen, maar wij vinden ze zeker indrukwekkend.

Je fietst door het bos terug naar het dorp voor een Cambodjaanse picknick. Na de lunch neem je een kijkje in het leven van een Cambodjaanse dorpsbewoner. Bepaal zelf aan welke activiteit je meedoet, afhankelijk van het seizoen. Help de boer met het oogsten en planten van de rijst, weef een kleurrijk zijden kleed of help met het beeldhouwen van een sculptuur. Je kunt er ook voor kiezen om met je fiets de omgeving te verkennen. In alle rust kom je bij van de dag en eet je een heerlijk avondmaal, bereid door je gastvrouw.

cambodja kampong thomDag 3 – Sambor Prei Kuk – Kampong Thom – Siem Reap

Ondanks de eenvoudige overnachtingen bij je homestay zonder elektriciteit, warm water en airconditioning, gaat het afscheid je niet in de koude kleren zitten. Je hebt twee dagen meegedraaid met de bewoners in het dorp en je bent als een lokale inwoner onthaald. Dit is de kant van Cambodja die je niet aantreft wanneer je in de grotere plaatsen of aan het strand verblijft. Na het ontbijt word je per tuk tuk terug naar het busstation in Kampong Thom gebracht waar je vervolgens de bus terug naar Siem Reap neemt.

In Siem Reap mag een bezoek aan Angkor Wat niet ontbreken. Struinend door de jungle verken je de tempels van dit immense complex.

Verstuur je reisplan