Even zen aan zee…

Koh Rong Samloem

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Koh Rong Samloem
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 164,- p.p. bij 2 personen
Beste reistijd: november t/m mei

Voor een aantal dagen ontspannen op een bijna onbekend eiland hebben wij het perfecte plekje gevonden. Voor de kust van Cambodja zijn honderden tropische eilandjes gelegen, omgeven door helderblauw water. De eilanden hebben spierwitte stranden, die een stuk rustiger zijn dan de stranden van het vasteland. Waar je in Sihanoukville nog talloze dagtripjes kunt boeken, staat dit eiland in het teken van rust en ontspanning.

Op weg naar het eiland maak je een korte tussenstop op het ongerepte eiland Ko Tas, waar je met je snorkel een duik neemt in het heldere water, op zoek naar Nemo. Op Koh Rong Samloem verblijf je in een eenvoudige bungalow die aan het lange zandstrand ligt. Vanuit je bungalow kun je genieten van een uitzicht over de zee.

Overnachten: 2 nachten in een ecologische bungalow
Excursie: geen
Transport: boottransfer Sihanoukville – Koh Rong Samloem – Sihanoukville
  • overige excursies

  • maaltijden

  • fooien

Koh Rong CambodjaDag 1 – Sihanoukville – Koh Rong Samloem

Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Sihanoukville en afgezet bij de pier. Hier stap je halverwege de ochtend op de boot naar het ongerepte eiland Koh Rong Samloem. Zelfs vanuit de boot waren wij al onder de indruk van het uitzicht op de baai. Spierwitte zandstranden, kristalhelder water en groene palmbomen verwelkomen je hartelijk op het eiland. Dit is precies zoals wij ons een aantal ontspannen dagen hadden voorgesteld!

Na een paar minuten lopen vanaf de pier kom je bij je bungalow resort. Het eiland Koh Rong Samloem kent geen wegen en de ecologische bungalows op het eiland liggen verspreid in de natuur en op het strand. Je verblijft de komende nachten in een bungalow met eigen badkamer en een terras met fantastisch uitzicht op zee. Pak snel je spullen en neem een frisse duik in de zee.

cambodja eiland koh rong samloem stoelDe komende dagen staan in het teken van relaxen en even helemaal niks moeten. Gedurende de dag is er geen elektriciteit, het perfecte toevluchtsoord voor iedereen die op zoek is naar ontspanning.

Let op: elke maand vindt er een Full Moon Party plaats op het grotere Koh Rong eiland. Wij kiezen voor een verblijf op Koh Rong Samloem, het rustigere buureilandje. De Full Moon Party wordt vaak enkele weken van te voren pas gepland en daarom kan het voorkomen dat dit plaats vindt tijdens je verblijf. Omdat je op Koh Rong Samloem verblijft en het feest doorgaans plaats vindt op het grotere eiland, zal je naar verwachting niet veel drukte van de party ervaren.

cambodja eiland snorkelen kohrongDag 2 – Verblijf Koh Rong Cambodja

Vandaag staat de dag in het teken van ontspanning. Daarom hebben we bewust niets voor je ingepland en bepaal je zelf wat je wilt gaan ondernemen. Ga je liever snorkelen, duiken of ben je meer in voor een beachvolleybalwedstrijd?

Koh Rong Samloem is nog vrij ongerept en biedt vijf stranden, een baai en veel natuur. Wij hebben in de namiddag het eiland verkend en een korte wandeling gemaakt. Langs watervallen en nieuwsgierige aapjes waren we binnen 30 minuten al aan de andere kant van het eiland. Aan de noordkant van het eiland vind je het kleine vissersdorpje Kan Pei. Hier kun je een kijkje nemen in het dagelijkse leven van de vissers op het eiland.

cambodja eiland bootje kohrongDag 3 – Einde van de bouwsteen

Vandaag neem je alweer afscheid van Koh Rong Samloem. Halverwege de middag neem je de boot terug naar Sihanoukville. Je neemt vanaf de pier zelf gemakkelijk een tuk tuk naar je hotel, waar je nog een nachtje verblijft.

Mocht je nog wat langer van Cambodja willen genieten, dan kunnen wij uiteraard het verblijf op Koh Rong Samloem voor je verlengen. Wanneer je tijdens je reis genoeg ontspanning hebt gehad, kun je er ook voor kiezen om de reis te vervolgen met de bouwsteen naar het Cardamomgebergte.

 

 

Beschikbaarheid

Het resort waar je verblijft is kleinschalig, we raden je aan deze bouwsteen bijtijds te boeken. Ben je er later bij, dan kan het voorkomen dat er geen bungalows meer beschikbaar zijn. We zullen dan in overleg de route van je reis wat aanpassen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Verstuur je reisplan