Even zen aan zee…

Koh Rong Samloem

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Koh Rong Samloem
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen
Beste reistijd: november t/m mei

Voor een aantal dagen ontspannen op een bijna onbekend eiland hebben wij het perfecte plekje gevonden. Voor de kust van Cambodja zijn honderden tropische eilandjes gelegen, omgeven door helderblauw water. De eilanden hebben spierwitte stranden, die een stuk rustiger zijn dan de stranden van het vasteland. Waar je in Sihanoukville nog talloze dagtripjes kunt boeken, staat dit eiland in het teken van rust en ontspanning. Op Koh Rong Samloem verblijf je in een eenvoudige bungalow die aan het lange zandstrand ligt. Vanuit je bungalow kun je genieten van een uitzicht over de zee.

Overnachten: 3 nachten in een ecologische bungalow
Excursie: geen
Transport: boottransfer Sihanoukville – Koh Rong Samloem – Sihanoukville
  • overige excursies

  • maaltijden

  • fooien

Koh Rong CambodjaDag 1 – Sihanoukville – Koh Rong Samloem

Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Sihanoukville en afgezet bij de pier. Hier stap je halverwege de ochtend op de boot naar het ongerepte eiland Koh Rong Samloem. Zelfs vanuit de boot waren wij al onder de indruk van het uitzicht op de baai. Spierwitte zandstranden, kristalhelder water en groene palmbomen verwelkomen je hartelijk op het eiland. Dit is precies zoals wij ons een aantal ontspannen dagen hadden voorgesteld!

Na een paar minuten lopen vanaf de pier kom je bij je bungalow resort. Het eiland Koh Rong Samloem kent geen wegen en de ecologische bungalows op het eiland liggen verspreid in de natuur en op het strand. Je verblijft de komende nachten in een bungalow met eigen badkamer en een terras met fantastisch uitzicht op zee. Pak snel je spullen en neem een frisse duik in de zee.

cambodja eiland koh rong samloem stoel

Dag 2 en 3 – Relaxen op Koh Rong Samloem

De komende dagen staan in het teken van relaxen en even helemaal niks moeten. Daarom hebben we bewust niets voor je ingepland en bepaal je zelf wat je wilt gaan ondernemen. Ga je liever snorkelen, duiken of ben je meer in voor een beachvolleybalwedstrijd?

Koh Rong Samloem is nog vrij ongerept en biedt vijf stranden, een baai en veel natuur. Wij hebben in de namiddag het eiland verkend en een korte wandeling gemaakt. Langs watervallen en nieuwsgierige aapjes waren we binnen 30 minuten al aan de andere kant van het eiland. Aan de noordkant van het eiland vind je het kleine vissersdorpje Kan Pei. Hier kun je een kijkje nemen in het dagelijkse leven van de vissers op het eiland.

cambodja eiland bootje kohrongDag 4 – Einde van de bouwsteen

Vandaag neem je alweer afscheid van Koh Rong Samloem. Halverwege de middag neem je de boot terug naar Sihanoukville. Vanuit hier kun je gelijk doorreizen naar het vliegveld in Phnom Penh of je reis vervolgen naar een actievere bestemming in het Cardamomgebergte.