Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Dobberen op Dolfijnenrivier

   Dolfijnen spotten op de Mekong Rivier in Cambodja

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Siem Reap - Kratie
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 118,- p.p. bij 2 personen

   Écht wild spotten in Cambodja is lastig, maar voor de dierenliefhebber is dolfijnen spotten een mogelijkheid. En niet zomaar dolfijnen spotten, maar zoetwaterdolfijnen. Deze dolfijnen zien er met hun platte gezicht erg grappig uit. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze deze dolfijnen gezien hebben, want van deze soort leven er nog maar enkele tientallen. Dolfijnen spotten doe je natuurlijk niet uit een safari-jeep, maar vanaf een bootje op de Mekong Rivier. Je gids weet precies wanneer je de meeste kans hebt om er een (of meerdere) te spotten en zal je op het juiste tijdstip meenemen.

   Je verblijft tijdens deze bouwsteen in Kratie. Dit is een rustige, authentieke plek. Er is niet veel te beleven, maar een goede uitvalsbasis voor het spotten van de Irriwadydolfijn, oftewel zoetwaterdolfijn. Je kunt je hier vermaken met een drankje terwijl je de zonsondergang op de Mekong Rivier bekijkt.

   Overnachten: 2 nachten in een eenvoudig hotel
   Excursie: Dolfijnen spotten vanaf een boot
   Transport: Busticket van/naar Siem Reap
   Maaltijden: 2x ontbijt
   • Overige excursies

   • Fooien

   Kratie

   Dag 1 – Siem Reap – Kratie

   ‘S ochtends stap je in de bus en reis je in ongeveer zeven uur van Siem Reap naar Kratie. Kom je vanaf Phnom Penh dan is je reis iets korter. Onderweg heb je een leuk uitzicht en trekt het Cambodjaanse leven zich aan je voorbij. Je verblijft in Kratie in een erg eenvoudig, maar gezellig hotel gelegen aan de boulevard. De boulevard van Kratie ligt niet aan zee maar aan de Mekong rivier. Je vindt er een lokale markt en kleine lokale restaurants op slechts een klein stukje wandelen van je hotel.  Zoek vanmiddag een lekker terrasje op en geniet van een drankje met uitzicht op de zonsondergang over de Mekong rivier. Wij vonden Kratie zelf niet zo spannend, daarom was het fijn om een goed boek mee te hebben voor ’s avonds.

   Mekong dolfijnDag 2 – Kratie

   Vandaag maak je een tripje naar de Mekong rivier. Het doel van vandaag is om één of natuurlijk meerdere zoetwaterdolfijnen te spotten. Afhankelijk van je reisseizoen maak je deze tocht ’s ochtends of ’s middags. Je lokale gids weet namelijke precies wanneer deze zeldzame dieren zich graag laten zien. Met een bootje varen jullie de Mekong Rivier op en kijk je samen uit naar een sprong uit het water. Wij hadden het geluk dolfijnen te zien en vonden deze dolfijnen met hun platte gezicht erg grappig om te zien.

   Kratie is geen bruisende stad, het draait hier voornamelijk om het dolfijnen spotten in de omgeving. Wanneer je nog iets wilt doen vandaag is het leuk om voor een paar dollar de ferry te nemen naar het eiland Koh Trong. Huur hier een fiets en rijd in ongeveer een uur een rondje om het eiland. Onderweg kom je van alles tegen; zwaaiende kinderen, fruitbomen, rijstvelden, kippen en honden. Wij vonden het leuk om op deze manier het ongerepte Cambodja mee te maken.

   KratieDag 3 – Einde van de bouwsteen

   Het is tijd om je spullen te pakken en verder te reizen. Omdat in Kratie niet veel te doen is, zijn twee nachten naar onze mening voldoende. Deze bouwsteen is goed te combineren met; Indrukwekkend Phnom Penh. Ben je deze kant al op geweest dan kun je verder reizen naar Siem Reap of wanneer je Cambodja avontuur er op zit reis je vanuit hier makkelijk verder naar Laos. Dit kun je het makkelijkste doen met de bouwsteen ‘Via dolfijnenrivier naar Laos‘.