Dobberen op Dolfijnenrivier

Dolfijnen spotten in Kratie

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kratie - Koh Trong
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 143,- p.p. bij 2 personen

Écht wild spotten in Cambodja is lastig, maar voor de dierenliefhebber is dolfijnen spotten een mogelijkheid in de buurt van Kratie. En niet zomaar dolfijnen spotten, maar zoetwaterdolfijnen. Deze dolfijnen zien er met hun platte gezicht erg grappig uit. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze deze dolfijnen gezien hebben, want van deze soort leven er nog maar enkele tientallen. Dolfijnen spotten doe je natuurlijk niet uit een safari-jeep, maar vanaf een bootje op de Mekong Rivier. Je gids weet precies wanneer je de meeste kans hebt om er een (of meerdere) te spotten en zal je op het juiste tijdstip meenemen.

Je verblijft tijdens deze bouwsteen op Koh Trong eiland vlakbij Kratie in een comfortabel, sfeervol resort. Je reist in vijf minuten met de ferry vanaf Kratie naar je accommodatie. Koh Trong is nog echt authentiek en is leuk om te verkennen met de fiets.

Overnachten: 2 nachten in een eenvoudig hotel
Excursie: Dolfijnen spotten vanaf een boot
Transport: Busticket van/naar Siem Reap
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Overige excursies

  • Fooien

Dag 1 – Siem Reap – Kratie

‘S ochtends stap je in de bus en reis je in ongeveer zeven uur van Siem Reap naar Kratie. Kom je vanaf Phnom Penh dan is je reis iets korter. Onderweg heb je een leuk uitzicht en trekt het Cambodjaanse leven zich aan je voorbij. Je verblijft niet in Kratie maar op een klein eiland; Koh Trong. Per lokale ferry is het eiland vanaf Kratie in maar vijf minuten te bereiken. Op het eiland vind je maar weinig toeristen en dat is wat het voor ons juist zo leuk maakte. Je accommodatie is een sfeervol resort in Cambodjaanse stijl. Vandaag staat er verder niks op de planning en heb je tijd om bij te komen van de reis bij het zwembad.

Mekong dolfijnDag 2 – Kratie

Vandaag maak je een tripje naar de Mekong rivier. Het doel van vandaag is om één of natuurlijk meerdere zoetwaterdolfijnen te spotten. Afhankelijk van je reisseizoen maak je deze tocht ’s ochtends of ’s middags. Je lokale gids weet namelijke precies wanneer deze zeldzame dieren zich graag laten zien. Met een bootje varen jullie de Mekong Rivier op en kijk je samen uit naar een sprong uit het water. Wij hadden het geluk dolfijnen te zien en vonden deze dolfijnen met hun platte gezicht erg grappig om te zien.

Wanneer je nog iets wilt doen vandaag is het leuk om voor een paar dollar een fiets te huren op Koh Trong. In ongeveer een uur rijd je een rondje om het hele eiland. Onderweg kom je van alles tegen; zwaaiende kinderen, fruitbomen, rijstvelden, kippen en honden. Wij vonden het leuk om op deze manier het ongerepte Cambodja mee te maken. Je kunt ook de ferry nemen naar Kratie om hier een middag langs de boulevard te struinen, de lokale markt te bezoeken of een drankje bij een van de restaurants te drinken.

Kratie-cambodja-fietsDag 3 – Einde van de bouwsteen

Het is tijd om je spullen te pakken en verder te reizen. Wanneer je hier nog even wilt blijven hangen is dat natuurlijk geen probleem. Wij plannen graag een extra nacht voor je in. Deze bouwsteen is goed te combineren met; Indrukwekkend Phnom Penh. Ben je deze kant al op geweest dan kun je verder reizen naar Siem Reap of wanneer je Cambodja avontuur er op zit reis je vanuit hier makkelijk verder naar Laos. Dit kun je het makkelijkste doen met de bouwsteen ‘Via dolfijnenrivier naar Laos‘.

Verstuur je reisplan