Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Rijstvelden en verborgen tempels

   Maak een ritje op de bamboetrein en bezoek tempels in Battambang

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Siem Reap - Battambang
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 188,- p.p. bij 2 personen

   Battambang vonden wij een erg fijne plek. Niet omdat de stad nou zo bijzonder is, maar vooral door de ligging tussen kleine dorpjes en rijstvelden. Tijdens een ritje op de bamboetrein zie je het platteland aan je voorbij trekken. In de omgeving heb je tempels zonder toeristen, maar ook de bekende vleermuizen tempel. Het is even klimmen om aan de top van de heuvel te komen, maar eenmaal bij de tempel aangekomen word je beloond met een mooi uitzicht. Wanneer je hier blijft tot zonsondergang zie je vele vleermuizen tegelijk hun grot verlaten op zoek naar eten. Een spectaculair beeld!

   Overnachten: 2 nachten in een comfortabel resort
   Excursie: Tour naar bamboetrein en temepls
   Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch
   • Overige excursies

   • Fooien

   • Ticket bamboetrein

   Template Battambang

   Battambang CambodjaDag 1 – Reis naar Battambang

   Per boot of per bus kom je aan in Battambang. Het kan zijn dat je vanuit Siem Reap of Phnom Penh komt. Wanneer je met de boot vanaf Siem Reap bent aangekomen heb je een leuke, maar ook erg vermoeiende dag erop zitten. Hoe dan ook, bij je comfortabele accommodatie kun je lekker bijkomen van je reis. Het hotel is net buiten het centrum gelegen en heeft een groene tuin met een jacuzzi en zwembad. Wanneer je de stad in wilt stap je in een tuktuk, het is namelijk maar een korte rit. Ondanks dat Battambang Cambodja’s tweede grootste stad is lijkt het meer op een klein dorp. Het is hier niet zo druk als in Phnom Penh en Siem Reap. In de stad vind je in de architectuur veel Franse invloeden terug.

   Battambang CambodjaDag 2 – Battambang

   Na een rustige nacht word je al vroeg opgehaald voor een rondleiding in de omgeving. Als eerste maak je een stop bij de bamboetrein, die door de Fransen werd gebruikt om goederen te vervoeren. Deze trein bestaat uit een spoor met een platform van bamboe erop. Een soort ‘openlucht’ trein met een aangenaam windje in de Cambodjaanse hitte. Toeristen mogen hier ook een ritje op maken. Wij moesten erg lachen toen we tegenliggers tegenkwamen. In dat geval moet je gewoon even afstappen en het treintje van het spoor af tillen. Wanneer de tegenliggers zijn gepasseerd kun je je eigen ritje weer vervolgen. Zo gaat dat in Cambodja!

   In de omgeving van Battambang reis je langs kleine dorpjes naar onontdekte tempels. Je eindigt de dag bij de bekende ‘Killing caves’ waar je een monument uit het Khmer rouge regime hebt, dit zijn een soort killing fields in het klein. Dit vonden wij schokkend om te zien. Ook breng je een bezoekje aan de bekende tempel op de heuvel. Het is even doorzetten met de velen traptreden, maar eenmaal bij de tempel aangekomen wacht een mooi uitzicht over de rijstvelden. Als je wilt kun je blijven tot zonsondergang en zien hoe ontelbare vleermuizen in een zwerm hun grot verlaten. Je bent van ’s ochtends tot ’s avonds op pad geweest. Na een lange dag word je weer fijn afgezet bij je hotel voor een rustige avond.

    

   Let op: De bekende bamboetrein is vanaf heden gesloten voor renovatie. Het is nog onbekend hoelang deze renovatie gaat duren en of de bamboetrein nog blijft bestaan voor toeristen.

   Battambang CambodjaDag 3 – Einde van de bouwsteen

   Deze ochtend geniet je van het laatste ontbijt in Battambang en na een frisse duik ben je vast klaar om verder te reizen. Je kunt vanaf Battambang verschillende kanten uit. Reis je naar Phnom Penh, dan kun je reizen met een luxe airco bus of privéchauffeur. Kom je hier al vandaan, dan kun je reizen naar Siem Reap. Voor een lokaal, maar lang avontuur kun je hierheen reizen met de boot, heb je liever wat meer comfort dan plannen wij graag een airco bus of privéchauffeur voor je in. Wanneer je reis door Cambodja erop zit reis je vanaf Battambang eenvoudig naar de Thaise grens.