pnong village 300x225

Puur en natuur

ontdek Mondulkiri

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Mondulkiri
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 318,- p.p. bij 2 personen

Ontsnap uit de hectiek van de Cambodjaanse steden en laat je verrassen door de uitgestrekte, beboste heuvels van Mondulkiri. Hier vonden wij een prettige lodge met houten bungalows middenin het bos. Kom tot rust en kruip met een boek in de hangmat van je bungalow. Je gids neemt je mee voor een kennismaking met de levenswijze van de Pnong mensen.

Wij waren verrast door de gastvrijheid van de mensen en werden uitgenodigd in een van de traditionele huisjes. In het dorp wordt geen Engels gesproken dus wij vonden het prettig dat onze gids voor ons kon vertalen. Vervolgens bezoek je  de indrukwekkende Bou Sraa waterval in de omgeving. Volgens ons ervaar je de waterval pas écht tijdens je picknicklunch onder het genot van de geluiden van het stromende water. 

Overnachten: 2 nachten in eenvoudige bungalow
Excursie: Pnong dorpje en Bou Sraa waterval tour met gids
Transport: Privévervoer Phnom Penh - Mondulkiri of vice versa
Maaltijden: 2x ontbijt en 1x lunch
  • Overige excursies

  • Fooien

mondulkiri lodge 300x225Dag 1 – Reis naar Sen Monorom in Mondulkiri

In het oosten van Cambodja tegen de grens van Vietnam aan vind je de groene provincie Mondulkiri. Vanwege de reistijd van zo’n zes uur vanaf Phnom Penh wordt Mondulkiri door het gros toeristen vaak overgeslagen, dit is voor ons juist de reden om er wél naartoe te gaan. Het is er namelijk nog rustig en ongerept. Je reist per auto met chauffeur door met bossen omringde wegen naar je lodge in het dorpje Sen Monorom in de provincie Mondulkiri. Je sfeervolle houten bungalow is omgeven door bomen waar koeien en paarden omheen scharrelen. Na aankomst vonden wij het heerlijk om wat te schommelen in de hangmat van onze bungalow met een boek. ‘S avonds doezel je rustig in slaap onder het geluid van de natuur.

Dag 2 – Pnong dorpje en Bou Sraa watervalbou sraa

In de omgeving van Sen Monorom, het dorpje waar je verblijft in Mondulkiri leeft de Pnong minderheid. Dit is een etnische minderheid welke nog leven op traditionele wijze. Je gids neemt je vandaag mee door een Pnong dorpje en laat je kennismaken met de mensen die hier wonen. Je gids kan vertalen en zo kom je veel te weten over de levenswijze en word je misschien wel bij iemand thuis uitgenodigd voor een glaasje rijstwijn. Wanneer je in Mondulkiri bent mag je de Bou Sraa waterval niet overslaan. Volgens velen is dit één van Cambodja’s mooiste watervallen. Na je bezoek aan het dorpje ga je verder naar de waterval waar er tijd is voor een ontspannende break. Bij de waterval geniet je van een picknicklunch en kun je tussendoor afkoelen met een duik in de waterval. Na de lunch brengt de chauffeur je terug naar je accommodatie. Wandel voor zonsondergang omhoog naar het sunset point in de buurt en zie vanaf hier de zon onder gaan.

 

Dag 3 – einde Mondulkiri bouwsteen

Vandaag neem je afscheid van Mondulkiri. Vanuit hier kun je verder reizen naar Kratie, Siem Reap of naar onze homestay in Kampong Thom. Nog niet klaar om verder te reizen? Vraag ons gerust een extra nacht voor je bij te boeken, je kunt in de omgeving van alles ondernemen; yogalessen, een jungletrekking of een bezoek aan het opvangproject van olifanten.

 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Vliegen door de jungle

Reissom: € 94,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Tour met gids door zipline park

Boost je adrenalinelevel en ga ziplinen door de jungle van Mondulkiri. Vanaf 100 meter hoogte bezichtig je de spectaculaire Bou Sraa waterval. Met deze excursie leg je in ongeveer twee uur al slingerend de afstand tussen negen boomtoppen af. De langste zipline is wel 300 meter lang. Durf jij het aan?

Welke optie wil je aanvragen?

Puur en natuur
Vliegen door de jungle
x