reizen cambodja - angkor wat siem reap

Antiek Angkor

Reis Cambodja Siem Reap

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Siem Reap
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 163,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Boomwortels die omhoog kronkelen langs de eeuwenoude stenen bouwwerken en de mystieke tempels die soms diep verscholen in het woud liggen. Je bent in Angkor, volgens ons hét hoogtepunt van Cambodja en één van de meest beroemde bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië. Het beroemde Angkor Wat in Cambodja is slechts een deel van het enorme tempelcomplex dat zo groot als 5000 voetbalvelden is. Wanneer je hier samen met onze gids loopt krijg je pas door hoe groot het is. We regelen deze gids alvast voor je, zodat hij je alles kan vertellen over de tempels. Ook is het fijn om iemand bij je te hebben die de weg weet.

We boeken drie nachten in een centraal gelegen hotel in Siem Reap, zodat je volop tijd hebt om de tempels en omgeving van Siem Reap in Cambodja te ontdekken.

Overnachten: 3 nachten in een comfortabel hotel
Excursie: dagexcursie Angkor Wat met gids
Transport: minibus en auto
Maaltijden: 3x ontbijt
  • entreegeld: Angkor Wat

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1 – Aankomst Siem Reap CambodjaSiem Reap Pub street

Vandaag start je bouwsteen in Siem Reap Cambodja, een grote maar sfeervolle stad. Siem Reap is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempels van Angkor Wat Cambodja. Of je nu aan komt per vliegtuig, boot of bus, er zijn altijd voldoende tuk-tuks aanwezig die staan te popelen om je naar je hotel te brengen. Je hotel ligt in de buurt van de rivier en de drukke, oude markt. Het heeft ruime kamers met airconditioning en vriendelijke personeel, het ontbijt is inbegrepen.

Op de eerste dag in Siem Reap vonden wij het fijn om het wat rustig aan te doen. Heb je vandaag liever nog wat te doen in Siem Reap? Probeer eens een Khmer maaltijd in de stad, zoek een massagesalon op of struin over een van de markten. Het centrum van de stad is niet groot en komt charmant over met z’n smalle straten en kleine café’s. Met hoogtepunt Angkor Wat in de buurt zul je niet de enige toerist zijn, maar zo’n mengeling van locals en toeristen heeft juist wel wat. ’s Avonds kun je lekker eten op de night market waar je een mix van restaurants vindt. Hier is voor elk wat wils te vinden.

Angkor Wat Tempel Siem ReapDag 2 – Antiek Angkor met gids

Na het ontbijt bekijk je Angkor met onze gids. Hij brengt je naar het beroemde Angkor Wat, maar laat je ook de minder bekende tempels zien. Als je het hele complex zou willen zien, dan ben je dagen zoet. Je kunt eindeloos dwalen tussen de beelden, tempels en historische reliëfs. Blijf wel op de gebaande paden, want er liggen veel mijnen in het gebied van de vroegere Khmer-oorlog. De tempels werden in verschillende periodes gebouwd, iedere overheerser bouwde zijn eigen tempel. Hierdoor hebben ze allemaal een ander karakter. Bij de bekendste tempel Angkor Wat zie je een hindoeïstische invloed, terwijl bij de tempel Angkor Thom een boeddhistische invloed overheerst. Na een dag vol cultuur en nieuwe ervaringen slaap je weer in het hotel in Siem Reap.

Dag 3 – Verblijf in Siem Reap Cambodja

Je hebt vandaag een dag ter vrije besteding in Siem Reap. Heb je nog geen genoeg van Angkor? Ga dan zeker terug om op eigen gelegenheid wat tempels te bezoeken. Het tempelcomplex is zo groot dat je hier gemakkelijk twee dagen kan doorbrengen. Eeuwenlang is deze stad overgroeid geweest door de jungle, totdat begin 1900 een Franse expeditie de ruïnes ontdekte. Een aantal van de tempels zijn gerestaureerd, aan andere kun je nog steeds duidelijk  zien hoe de jungle de tempels overwoekerd heeft. De Ta Prohm tempel is nog niet volledig hersteld. Hier zie je hoe de enorme woudreuzen de tempel overwoekeren. Een indrukwekkend gezicht.

Zelf hadden wij na een dag gewandeld te hebben door Angkor Wat juist zin om in Siem Reap wat te doen. Slenter door de authentieke stad of maak een boottocht over de rivier.

Bayon Tempel Siem ReapDag 4 – Vertrek Siem Reap Cambodja

Het is weer tijd om naar de volgende bestemming te reizen. Wil je nog meer zien van de Angkor-tempels, dan boeken we een extra overnachting voor je in Siem Reap. Is dit de laatste stop van je reis, dan ga je zelf terug naar het vliegveld voor je vlucht terug naar huis. Als je nog niet in Phnom Penh geweest bent, dan is de bouwsteen Indrukwekkend Phnom Penh een goede keus. Je vindt hier een rijke historie en kunt onder andere de Killing Fiels bezoeken. Wil je je reis liever afsluiten op een wit poederstrand, reis dan door naar de grens met Thailand. We plannen vervolgens een transfer in naar Ko Chang Watervaleiland. Op het eiland vind je dicht regenwoud, zandstranden vol palmbomen en een knalblauwe zee.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Antiek Angkor - Trappend door de tempels

Reissom: € 195,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 3 nachten in een comfortabel hotel in Siem Reap inclusief ontbijt en fietsexcursie Angkor Wat (met mountainbike huur en privégids)

Volgens ons is fietsen dé manier om de Angkor Wat tempels te ontdekken; Tussen de tempels door fiets je over bospaden en word je beloond met unieke uitzichten over de tempels. Houd er rekening mee dat de Angkor Wat één van ’s werelds grootste tempelcomplexen is en je dus aardig wat kilometers zult afleggen. Durf jij dit aan?

Voeg dan deze variant van de bouwsteen Antiek Angkor toe aan je koffer. Je verblijft in hetzelfde, centrale boutique hotel met zwembad. In plaats van de Angkor Wat tour met de auto, trap je zelf door het complex op een high-quality mountainbike.

Meet een monnik

Reissom: € 86,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Fietstocht met gids, kookworkshop en lunch

Oranje gewaden en indrukwekkende pagoda’s; dat is Cambodja! Maar waarom dragen de monniken eigenlijk oranje en lopen ze ’s ochtends over straat om eten te verzamelen? Met deze fietstour krijg je een unieke kans om kennis te maken met het boeddhisme. Je ochtend begint met een kookworkshop bij een Cambodjaanse familie. De maaltijd doneer je aan de monniken op het platteland. Monniken zijn afhankelijk van de donaties van anderen en mogen na 12.00 uur ’s middags niet meer eten. Bij de monniken ontvang je als dank een traditionele zegening en krijg je de kans om alles te vragen wat je wilt weten. Je sluit de ochtend af met je zelf gekookte Khmer lunch bij de familie thuis.

Steentje bijdragen

Reissom: € 81,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Excursie met gids

Heb je nog een vrije dag te besteden in Siem Reap? Ontdek dan de omgeving op een bijzondere manier. Je reist naar het platteland waar je op bezoek gaat bij een lokaal hulpproject. Dit project wordt gerund door een non-profit organisatie die door middel van enkele projecten de Cambodjaanse bevolking ondersteunt. De stichting werft fondsen en donateurs en verzamelt hulpgoederen als kleding, gereedschap en speelgoed. Wij vinden het belangrijk om iets bij te dragen aan de bestemmingen waar we naartoe reizen. Tijdens deze excursie maak je kennis met een project waar Riksja Cambodja aan bijdraagt.

Welke optie wil je aanvragen?

Antiek Angkor
Antiek Angkor - Trappend door de tempels
Meet een monnik
Steentje bijdragen
x