cambodja reizen - strand hangmat

Chillen in Cambodja

Cambodja strand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Phnom Penh – Kep – Sihanoukville
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 341,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: zondag, woensdag en vrijdag

Na je rondreis Cambodja kun je heerlijk bijkomen aan een rustig Cambodja strand, zonder nog een lange, ingewikkelde reis te hoeven maken. Alhoewel Cambodja niet direct bekend staat om zijn mooie stranden, vind je in Sihanoukville of op Koh Rong Samloem heerlijke Cambodja stranden met spierwit zand en helderblauwe zee. Voor een verlaten strand, verse krab en spectaculaire zonsondergangen is Kep 'the-place-to-be'.

Je overnachtingen zijn in sfeervolle accommodaties met uitzicht over zee of nabij een heerlijk strand. Lekker wegsoezen in een hangmat. Deze bouwsteen is ideaal om een indrukwekkende Cambodja reis aan het strand af te sluiten of juist te starten op een ontspannen manier.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol hotel in Kep en 2 nachten in een strandresort in Sihanoukville
Excursie: geen
Transport: transfer Phnom Penh – Kep – Sihanoukville
Maaltijden: 4x ontbijt
  • entreegelden: Phnom Chisor en Angkor Borei

  • vervoer: transfer terug naar Phnom Penh

  • maaltijden naast ontbijt

  • fooien

cambodja tempel phnom chisorDag 1 – Phnom Penh – Kep

Na het ontbijt staat onze chauffeur voor je klaar die je naar Kep rijdt, een rit van ongeveer 4 uur. Onderweg bezoek je Phnom Chisor (Phnom = berg), een oude Khmer tempel gelegen op een heuveltop. Het is een klim naar boven, maar het uitzicht is zeker de moeite waard. Beneden vind je de twee toegangstempels aan de voet van de berg. Het is een landelijke omgeving met landarbeiders en grazende koeien. Vervolgens rijd je verder richting Angkor Borei, een stadje waar in het verleden opgravingen zijn gedaan en de opbrengst nu in een klein museum ligt.

‘s Middags kom je aan in het seaside plaatsje Kep. Een rustige omgeving met visrestaurantjes en een prima strand van Cambodja. In het weekend is dit visserplaatsje erg geliefd bij expats en inwoners van Phnom Penh. Je treft hierdoor veel locals aan, veel minder toeristen. Je overnacht in een sfeervol resort met zwembad. Vanaf hier heb je een weids uitzicht over de zee met rechts de berg Bokor en links het Vietnamese eiland Phu Quoc. Kep is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan onbewoonde eilandjes die voor de kust liggen en voor fiets- en wandeltochten in de beboste heuvels.

cambodja strand rabbit islandDag 2 – Kep, eigen invulling: actief of luieren aan ongerepte Cambodja stranden?

Vandaag kun je helemaal naar eigen wens invullen. Je kunt luieren in je hangmat met een goed boek en af en toe poedelen in zee, maar er is ook veel te doen en te beleven. Een bezoekje aan de krabmarkt waar Kep om bekend staat is voor visliefhebbers zeker een aanrader.

Net achter de bungalows waar je overnacht begint een route over de berg van Kep. Je kunt mountainbikes, een scooter of een jeep huren om de omgeving te ontdekken of gewoon lekker gaan wandelen door de bossen met onderweg weidse uitzichten op zee. Bij de receptie van je hotel beschikken ze over meer informatie.

Voor een echt mooi Cambodja strand in dit gebied mag je de eilanden Koh Tonsay (Rabbit eiland) of Koh Poh (koraaleiland) niet missen. Koh Tonsay beschikt over drie witte stranden, maar mooier is Koh Poh. Vanwege het koraal rond het eiland Koh Poh kun je hier goed de kleurrijke onderwaterwereld verkennen. Het hotel kan de transfer naar de pier, de boottocht van een half uurtje en een picknickmand voor je regelen. Hier vind je een wit, verlaten strand.

cambodja strand monnikenDag 3 en 4 – Kep – Sihanoukville, eigen invulling

Na het ontbijt word je opgehaald door onze chauffeur, neem je afscheid van Kep en rijd je langs de zuidkust in ongeveer 3 uur naar Sihanoukville. Deze tropische badplaats heeft vier langgerekte, witte stranden met helder blauwe zee. Het is dan ook niet gek dat dit Cambodja strand steeds drukker wordt met toeristen. Je verblijft twee nachten aan Otres Beach, de rustigste van de vier, in een sfeervol en kleinschalig resort. Tegen zonsondergang komen Cambodjaanse verkoopsters hier gamba’s, kreeft en inktvis aanbieden, die ze vers grillen op de barbecue. Ook vanuit Sihanoukville zijn er eilandjes- en snorkeltochten te maken.

Niet ver van je resort ligt het Ream National Park: ongerepte, tropische stranden, mangrove bossen en dichtbegroeide jungle. Naar onze mening een aanrader op je vrije dag.

cambodja strand kepkinderenDag 5 – Sihanoukville, einde bouwsteen strand Cambodja

Na je verblijf op het strand van Cambodja, een hele andere Cambodja ervaring, waarbij je hopelijk helemaal bent uitgerust en bijgekomen, zijn er verschillende opties om je reis te vervolgen. We kunnen een comfortabele bus naar Phnom Penh voor je regelen, wat een goede uitvalsbasis is voor een bezoek aan andere gebieden of landen. Denk bijvoorbeeld aan een doorreis naar Laos, tijdens de bouwsteen naar het Bolovenland of reis via de exotische waterwegen van de Mekong Delta naar Vietnam.

Een privé transfer naar de grens met Thailand, het plaatsje Trat, en tenslotte een bus naar Bangkok, behoort ook tot de mogelijkheden.

Ben je je Cambodja avontuur begonnen aan de stranden van Cambodja, dan is de korte rondreis Hoogtepunten van Cambodja een logisch vervolg. Alle hoogtepunten zitten in deze reis verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan de Killing Fields en het wereldwonder Angkor Wat.

Verstuur je reisplan