Cambodja reizen - Angkor Wat

De reisfanaten van Riksja Cambodja

Riksja Cambodja is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag de dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar de meer ingewikkelde excursies wilden we wel van tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf precies bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde.

Riksja Cambodja is net als de andere reissites van Riksja Travel vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. De reisspecialist verkoopt díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes en cottages die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto, vliegtuig, trein of soms met een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Samen met onze reizigers sponsoren we in diverse landen een hulpproject. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen.

Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma’s van twee tot acht dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze bouwstenen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Cambodja-fan Nina Ottevanger

Cambodja is voor mij…

…een hartverwarmend land waarbij de mensen zo lief zijn, dat je nooit meer weg wilt. De mensen begroeten je enthousiast op straat, en verwelkomen je het liefst met een heerlijke maaltijd bij hun thuis. Cambodja is voor mij een prachtige variatie van bergen, witte stranden en drukke steden. Het liefst maak ik mooie trekkingen waarna ik afkoel onder een denderende waterval.

Riksja is voor mij…

een specialist voor mooiere en unieke reizen. Zoals wij bij riksja zeggen: Reizen door reizigers, voor reizigers. Als Cambodja-specialist kan ik zeker leren van onze reizigers. Ik houd ervan wanneer een reiziger bij mij een bestemming of activiteit aanvraagt die wij nog niet op de website hebben staan. Zo blijven wij innovatief en laten we zien hoe flexibel reizen met Riksja is!

Cambodja-kenner Vincent

Reisspecialiste Cambodja

Cambodja is voor mij…

…het land waar ik een geweldige tijd heb gehad tijdens mijn reis. Ik deed een trekking diep de jungle in waar we langs verschillende dorpjes kwamen en ons eten op een vuurtje opwarmden. De mensen waren zo lief en nieuwsgierig hier. Hierna reisden we door naar de stranden waar iets gebeurd wat ik nog nooit had meegemaakt. Het zand was zo zacht dat het aanvoelde alsof je over sneeuw liep! Het was heerlijk om hier nog een aantal dagen tot rust te komen en te genieten van de rust.

De meest bijzondere ervaring die ik in Cambodja heb opgedaan is…

….per fiets langs de verschillende tempels in het Angkor What complex rijden. Als een échte Nederlander wilde ik natuurlijk al deze tempels vanaf mijn fiets zien, zo ging ik op een nét te kleine fiets op pad en stond al snel het zweet op mijn voorhoofd. Ik vond het leuk om de verstopte tempeltjes te zoeken en hier even lekker te ontspannen. Op deze manier kom je af en toe een monnik tegen die hier ook even van zijn rust geniet.

specialist cambodja partnerOnze partner ter plaatse

In Cambodja werken wij met een Cambodjaanse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Cambodja reis, in goede handen bent.

 

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Kids en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.