Cambodja reizen - Angkor Wat

Anouk Rebecca 300x225De reisfanaten van Riksja Cambodja

Riksja Cambodja is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag de dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar de meer ingewikkelde excursies wilden we wel van tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf precies bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde.

Riksja Cambodja is net als de andere reissites van Riksja Travel vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. De reisspecialist verkoopt díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes en cottages die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto, vliegtuig, trein of soms met een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Samen met onze reizigers sponsoren we in diverse landen een hulpproject. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen.

Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma’s van twee tot acht dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze bouwstenen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Riksja Reisevent!

Kom jij ook naar ons Riksja Reisevent op 11 november in De Fabrique, Utrecht? We verklappen nog niet alles, maar reken op een dag bomvol reisinspiratie en -informatie over je favoriete bestemmingen. Bestel je gratis kaartje via het Riksja Reisblog (op = op!). Lukt het je niet om erbij te zijn? We staan ook op een aantal vakantiebeurzen. Bekijk hier welke.

Anouk GravekampAngkor Wat Cambodja

Reisspecialiste Cambodja

Cambodja is voor mij…

… Een verrassend veelzijdig land. Voor veel mensen is het tempelcomplex Angkor Wat en de nare geschiedenis de reden om naar dit land af te reizen. Tijdens mijn reis door Cambodja heb ik nog zoveel meer redenen ontdekt. Cambodja heeft mij geraakt door de veelzijdigheid, jungles, witte stranden, de vriendelijke bevolking en drukke steden.

De meest bijzondere ervaring die ik in Cambodja heb opgedaan is…

… Een echt hoogtepunt van mijn reis door Cambodja was de trekking door het Cardamom gebergte. Onderweg verbaasde ik mij hoe midden in de jungle een paar huisjes opdoken waar mensen midden in de jungle leefden. Deze mensen stormden niet op mij af om spullen te verkopen maar leken nog onbekend met toeristen. ’s Avonds overnachtte ik onder een afdakje in een hangmat. Dit was voor mij een geweldige ervaring, iets wat ik niet vaak mee maak en dat zijn de dingen waar ik voor op reis ga.

 

Rebecca Antes

Reisspecialiste Cambodja

Cambodja is voor mij…

…het land van Angkor Wat. Ik vond het heerlijk om te struinen tussen de ruïnes in het Angkor Wat complex. Het is zo fotogeniek dat ik maar met mijn camera foto’s bleef schieten. Maar Cambodja is nog veel meer dan dat. Wat een indrukwekkende geschiedenis kent dit land. De ontmoeting met een voormalige gevangene van de Tuol Sleng gevangenis is iets wat me altijd bij blijft.

Riksja is voor mij…

…het tofste reisbedrijf. Als ik ’s ochtends op mijn fiets zit krijg ik al een lach op mijn gezicht. Heerlijk om iedere dag met reizen bezig te zijn en reizigers enthousiast te maken over hun droomreis.

specialist cambodja partnerOnze partner ter plaatse

In Cambodja werken wij met een Cambodjaanse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Cambodja reis, in goede handen bent.

 

stempel riksja travelReizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Kids en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.