kindjes laos
kinderen school

Kinderen leren Engels op school

Cambodja-Dutch Organization in Siem Reap

Hulpproject Cambodja

Riksja Cambodja steunt een non-profit organisatie die door middel van enkele projecten de Cambodjaanse bevolking ondersteunt. De stichting werft fondsen en donateurs en verzamelt hulpgoederen als kleding, gereedschap en speelgoed. Ook stuurt de organisatie vrijwilligers aan.

Een van de projecten van de stichting ligt in de natuurlijke omgeving van Chhuk. In het authentieke dorpje Phoem Chhuk (je spreekt het uit als Tsjoe), 30 kilometer ten zuiden van Siem Reap, wonen traditionele rijstboeren. De locals leven zonder elektriciteit, in eenvoudige traditionele hutten. De stichting Cambodia-Dutch werkt hier aan oplossingen voor waterproblemen, medische oplossingen en aan werkgelegenheid voor in de toekomst.

tandenpoetsen kind

Kinderen krijgen hulp bij het tandenpoetsen

Eind 2009 begon de stichting met de bouw van een medische post in Chhuk. De bouw is door de plaatselijke bevolking gedaan en de medische post is inmiddels klaar. Voor de bevolking was het erg belangrijk om zelf een steentje bij te dragen aan hun ziekenhuis. Bij de medische post leren onder andere kinderen hun tanden te poetsen.

Ook helpt de stichting steeds meer weeskinderen en jonge gezinnen, waarvan de ouder(s) aan een ziekte is overleden. De kinderen krijgen eten, kleren, zeep en shampoo. Daarnaast plaatst de stichting waterpompen en helpen zij de bewoners met het aanleggen van groentetuinen, zodat de bewoners in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien.

tempel jungleAls je wilt kan je tijdens je reis met Riksja Cambodja een dagtour maken naar dit project. ’s Ochtends word je bij het hotel opgehaald en rijd je per tuktuk naar Chhuk. Je bezoekt de medische post en komt langs een school. Hier word je voorgesteld aan de jonge monniken, die Engels leren. De kinderen vinden het leuk om te horen waar je vandaan komt en om foto’s van je thuis te zien. Na het schoolbezoek rijd je naar de Andong Pei village en wandel je naar een afgelegen tempel, de Prasat Banteay Ampil. De tempel is opgeslokt door de jungle. Omdat de tempel in veel reisgidsen niet wordt genoemd en daardoor zelden bezoekers ziet, vinden wij dit een bijzondere plek. Bij de tempel geniet je van een plaatselijke lunch, voordat je teruggebracht wordt naar het hotel in Siem Reap. Als je deze dagtour wilt maken tijdens je Cambodja reis, dan horen wij dit graag (ca. 50 euro p.p. bij 2 personen).

Daarnaast kun je dit project ondersteunen door bij boeking in je reisplan aan te geven dat je 12 Euro wilt doneren. Wij tellen dit geld bij de reissom op en storten het op de rekening van de stichting. Uiteraard is de bijdrage geheel vrijblijvend. Als je de vakantie in Cambodja en charitatieve bijdragen graag gescheiden wilt houden dan is dat natuurlijk ook prima. Wij willen geen morele verplichtingen scheppen.

 

Klik hier om terug te gaan naar de homepagina van Riksja Cambodja