Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   angkor foto met monnikenReizigers over ons

   Op deze pagina plaatsen we korte reisverslagen over Cambodja van reizigers die met Riksja Cambodja zijn weggeweest. We hopen dat je door het lezen van deze stukjes niet alleen een beeld krijgt van Cambodja zoals wij het beleefd hebben, maar ook een impressie van het land zoals onze reizigers het ervaren hebben.

   We hopen dat onderstaande reacties je helpen bij het samenstellen van je reis. Besef wel: elke reis is weer anders en uniek. Maar dat je enthousiast terugkomt uit Cambodja, dat weten we eigenlijk wel zeker.

   Heb je ook een reisverslag gemaakt of een eigen website ontworpen en wil je je ervaringen delen, dan zouden we het leuk vinden om deze op onze e-mail: info@cambodjaonline.nl te ontvangen. Je foto’s stellen we ook erg op prijs, we kunnen deze gebruiken voor onze website.

   beeld boedhaAlgemeen Cambodja

   “Wij kozen voor Riksja Cambodja omdat we geen standaard georganiseerde reis wilde boeken, maar ook niet op eigen houtje het land wilde ontdekken. Dit was de perfecte oplossing en middenweg voor ons. Wel samen met zijn tweetjes onderweg maar geen stress over hoe je van a naar b komt. De service van de lokale agent was goed, als er wijzigen waren in het programma werd ons dat tijdig medegedeeld, de chauffeurs en gidsen waren altijd op tijd en correct. Vooral onze gids in Phnom Penh en richtig Kep waren erg goed. Alle informatie die we nodig hadden was aanwezig bij de hotels.” Enquête Peter Savelkoul

   “Alles was leuk, indrukwekkend, interessant, mooi oftewel een fantastische ervaring! – vriendelijk mensen – heerlijke temperatuur – mooie gebouwen/ruïnes – leuke markten/souvenirs – heerlijk eten (heel divers)”. Enquête Astrid Bakker

   “Bezoek aan Angkor was prachtig, Phnom Penh en de Killing fields erg indrukwekkend. Tuol Seng museum bezocht en gezien wat het schrikbewind van Pol Pot de Cambodjaanse bevolking heeft aangedaan. dit is echt verschrikkelijk, wel vond ik het nodig om dit museum te bezoeken om meer van het land te weten te komen. Ook de bootreis over het Tonle sap meer was erg leuk.” Enquête Anja Overgaauw

   platteland web

   Rijstvelden in overvloed

   Cambodja: een wereld van verschil

   “Aan de grens zie je meteen al het verschil met Thailand, er rijden minder auto’s en de wegen zijn niet verhard. Na het halen van het visum vertrekken we, eerst een klein stukje met de bus (te modderig voor de auto ) en daarna met de auto. Het is een geweldige rit, nog geen 20% is verhard, de rest is modder, kuil of hobbel. Onderweg is van alles te zien; auto’s, brommers, fietsers en vrachtwagens over dezelfde weg. Om 12 uur komen we aan bij ons hotel en we slenteren de rest van de dag door Siem Reap. Het is een leuk plaatsje met veel bars en terrasjes. Ik nam ook nog een heerlijke voetmassage terwijl Marcel aan de overkant een pilsje dronk. We hebben lekker Khmer gegeten en zijn klaar voor morgen. Angkor Wat!” Reisverslag van Marcel en Ellenour.

    

    

   tempelruines van angkor

   Indrukwekkende tempelruines van Angkor

   Betoverende tempels van Angkor Wat, Siem Reap

   Op dinsdagochtend gaan we met een privégids op pad naar de tempelcomplexen. We blijken niet de enige toeristen te zijn, maar gelukkig is het een enorm groot terrein van honderden hectares groot (circa 10×10 km). We bezoeken als eerste Angkor Thom en eerlijk gezegd vinden we deze tempel veel mooier dan de beroemde Angkor Wat. We hebben een gids die erg goed op de hoogte is van de historie en vertelt dan ook veel hierover. Dit hadden we op eigen houtje nooit ontdekt. Ondanks de enorme hitte weet de gids ons te boeien.

   We besluiten om de dag daarop naar de zonsopgang bij Angkor Wat te gaan kijken. We vragen de tuktuk chauffeur die bij ons hotel zit om ons de volgende ochtend om 4.45 uur naar het tempelcomplex te brengen. Wat was hij vereerd! Dus daar stonden we dan om 4.45 uur in het donker. Bij het complex aangekomen lijkt het alsof we een van de weinigen zijn, maar al snel blijkt dat niet zo te zijn. We weten gelukkig een vrij rustig plekje op te zoeken en zo zien wij de zon tussen de torens van Angkor Wat opkomen. Once in a lifetime! Reisverslag van Pieter en Marieke.

   phnom penh

   Royal Palace in Phnom Penh

   Indrukwekkend in Phnom Penh

   “De komende 4 dagen gaan we Phnom Penh bekijken. Het is een redelijk ruim opgezette middelgrote stad, met een redelijk aantal nieuwe gebouwen. Er rijden opvallend veel dure auto’s en veel tuk-tuk’s. We huren er een om ons naar de Killing Fields te brengen: onwerkelijk die grote stapel schedels en dan te bedenken dat nog niet alle massa-graven zijn opgegraven. Daarna bezoeken we het museum waar zoveel slachtoffers ons vanaf lange wanden met hun foto’s aanstaren. We kunnen lezen hoe deze waanzin heeft kunnen plaatsvinden, maar echt begrijpen doe je dit nooit! Iedereen in Cambodja heeft in z’n familie wel 1 of meerdere slachtoffers. Er zijn ook mooie dingen te bezichtigen in de stad: de zilveren pagoda en het paleis; allemaal pracht en praal! Het vlakbij gelegen museum heeft een grote, mooie collectie van zandsteen sculpturen en andere objecten uit lang vervlogen tijden. Langs de rivier loopt een levendige ‘boulevard’ met vele restaurants en bars. Hier is het ’s avonds gezellig druk.” Reisverslag van Ellen Verbrugge.