cambodja reis monks angkorHoe reis je in Cambodja?

Bij ons heb je de mogelijkheid om zelf een individuele reis door Cambodja samen te stellen met bouwstenen. Dit zijn korte Cambodja reizen van 2 tot 8 dagen. Ook kun je een van onze Cambodja rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Omdat Cambodja reizen gemiddeld 1 – 1,5 week duren, wordt vaak de combinatie met Thailand en/of Vietnam gemaakt. De rondreizen geven hier een voorbeeld van.

Een reis Cambodja kan het beste van start gaan in Bangkok of Ho Chi Minh City in Vietnam. Vluchten naar deze bestemmingen zijn efficienter en goedkoper. Bij aankomst in beide steden is het prettig dat je transfer en de eerste twee overnachtingen geregeld zijn. Met een Easy Going startpakket Bangkok of Easy Going startpakket Ho Chi Minh City regelen wij dit voor je. Na dit relaxte begin kun je gemakkelijk de grens naar Cambodja oversteken.

Onze ervaren Cambodja reisspecialist helpt je graag op weg met behulp van Mijn reisplan. Je kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen via info@cambodjaonline.eu met daarin je wensen en contactgegevens.

 

chillen sihanoukvilleWat is de meest logische route tijdens je Cambodja vakantie?

Meestal begint je reis Cambodja met een Easy Going Startpakket in Bangkok of in Ho Chi Minh City. Vliegen op deze bestemmingen is namelijk vaak goedkoper en met minder overstappen. De transfer vanaf de luchthaven en de eerste twee overnachtingen zijn dan al geregeld. Vervolgens kun je een keuze maken uit een groot aantal bouwstenen, beginnend in Thailand of in Vietnam.

De meeste reizigers bezoeken in ieder geval de steden Siem Reap en Phnom Penh die gemakkelijk gecombineerd worden. Vanuit Bangkok reis je avontuurlijk per trein of met de Siem Reap express naar de grens waar je vervolgens de oversteek maakt naar Cambodja. Vanuit Siem Reap bezoek je de tempels van Angkor en kun je het andere Siem Reap per fiets ontdekken. Phnom Penh is het uitgangspunt voor de historie achter de Killing Fields. Klik hier voor onze rondreis Hoogtepunten van Cambodja.

De exotische Mekong Delta vormt de grens tussen Vietnam en Cambodja. Vaar in smalle bootjes en bezoek drijvende markten vanuit Ho Chi Minh City naar Phnom Penh of andersom met Varen naar Vietnam. Vervolgens kun je kiezen voor de Hoogtepunten van Cambodja vanuit Ho Chi Minh City of Retourtje Angkor voor de hoogtepunten van dit oorspronkelijke land.

Ga vervolgens Chillen in Cambodja, bezoek de Hilltribes en totempalen van het ongerepte noord-oosten tijdens je reis van Cambodja naar Laos. Als je terug reist naar Thailand kun je onderweg bijkomen op het tropisch watervaleiland Ko Chang.

 

cyclo hcmcVervoer tijdens je Cambodja vakantie

Het vervoer tijdens je Cambodja reis is een combinatie van verschillende mogelijkheden: boot, trein, bus en privé auto met chauffeur. Uiteraard regelen wij dit voor je. Vlieg je liever tussen de grote steden, dat behoort ook tot de mogelijkheden. De kleine transfers van bijvoorbeeld het vliegveld naar je hotel zijn gemakkelijk zelf ter plekke te regelen. Economisch gezien kun je deze transfers per taxi of tuk-tuk beter zelf regelen.

Overnachten tijdens je Cambodja vakantie

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties te vinden die passen bij de sfeer en cultuur van het land. We hebben alle plaatsen zelf bezocht en kiezen bewust voor deze knusse hotels op de juiste plek. Kijk op onze overnachten pagina voor een indruk van onze keuzes.

 

 

Klik hier om je Cambodja reis met bouwstenen samen te stellen
of
klik hier voor de Cambodja rondreizen pagina