Bouw je Cambodja familiereis

Individuele familiereis Cambodja

Met de kinderen een reis naar Cambodja maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Cambodja is geschikt voor het hele gezin. In Cambodja combineer mystieke tempelcomplexen met witte zandstranden en slinger je tijdens een 100 meter hoge zipline door de jungle. Onze reisfanaten helpen je graag met het samenstellen van de ideale rondreis voor jouw gezin.

Cambodja is met haar mystieke boeddhistische tempelcomplex Angkor Wat en de oorlogsgeschiedenis in Phnom Penh een educatieve bestemming. Ben je op zoek naar avontuur of meer ‘fun’ activiteiten? Kijk dan is naar onze bouwsteen Puur en Natuur of Sunrise in het Cardamom gebergte.

Je kunt je Cambodja reis ook combineren met een stukje Thailand, Laos of Vietnam. Voor Thailand en Vietnam hebben we overigens een speciaal programma voor reizen met jonge kinderen.

Benieuwd naar Cambodja met kinderen? Deze ouders gingen je voor. Hier lees je hun ervaring in Phnom Penh.

Goed om te weten

Reisperiode
In onze zomervakantie kan je prima naar Cambodja. Onze zomervakantie valt officieel in het regenseizoen. In dit seizoen valt er vaak vooral ‘s middags een flinke bui. Gedurende de rest van de dag wisselen zon en bewolking elkaar af. Prima om rond te reizen, maar minder om lekker aan het strand je reis af te sluiten Wil je je authentieke Azië ervaring in Cambodja combineren met strand in deze periode dan kan dit aan de Thaise stranden

Tussen november en mei kan je prima aan de stranden van Cambodja genieten. In december valt er weinig regen. Ideaal dus voor de kerstvakantie. Zorg wel dat je op tijd bent met boeken zodat de vluchten niet te duur zijn en er voldoende beschikbaarheid is aan de stranden.

Slaapplekken
Wij werken in Cambodja voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Vervoer
In Cambodja zijn de wegen slecht en reis je met verschillende vervoersmiddelen (boot, trein, bus en privé auto met chauffeur). Uiteraard regelen wij dit voor je. Maar voor kleine kinderen kan de reis vermoeiend zijn.

Gezondheid
Reis je met een baby, houdt er dan rekening mee dat de voorzieningen beperkt zijn.  Luiers zijn goed verkrijgbaar net als doekjes en poedermelk (alleen Friso, geen Nutrilon). Voorzieningen zoals kinderstoelen zijn we niet tegen gekomen in restaurants, maar de Minimonkey Minichair was voor ons een ideale oplossing. Heeft je kind nog een babybedje nodig neem deze dan zelf en Deryan tentje mee.

Voorpret
Aanrader voor tieners! Lonely planet Azie Verboden voor ouders. Het staat vol leuke feitjes over Azie

 

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Cambodja bieden we nog een groot aantal (kindvriendelijke) bestemmingen aan. Een overzicht van bestemmingen waarvoor we familiereizen hebben opgezet vind je op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders, grotendeels moeders, én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

 
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK