reis hoogtepunten cambodja phnom penh

Hoogtepunten van Cambodja

Hoogtepunten Cambodja

Hoogtepunten van Cambodja
 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Siem Reap - Tonlé Sap meer - Battambang - Phnom Penh - Cardamom Gebergte - Kampot - Koh Rong
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Reissom: € 1685,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Maak met deze Cambodja rondreis in 18 dagen kennis met de hoogtepunten van het land. Naast de bekende Cambodja hoogtepunten hebben we ook een aantal ongerepte hoogtepunten in de rondreis opgenomen zodat je het land zo goed mogelijk leert kennen. Combineer de gouden tempelcomplexen in Phnom Penh met de eeuwenoude ruïnes van het tempelcomplex Angkor en sluit de reis af op een nog bijna onbewoond eiland.

Je start de reis met het ultieme Cambodja hoogtepunt Angkor Wat, na een nacht in een vissersdorpje maak je kennis met het plattelandsleven. In Phnom Penh bezoek je de indrukwekkende killing fields om een beeld te krijgen van de heftige geschiedenis. Via de ongerepte jungle in het Cardamom Gebergte reis je naar het slaperige stadje Kampot. De reis sluit je ontspannen af aan de witte zandstranden op het eiland Koh Rong Samloem.

Overnachten:: 3 nachten in boutique hotel Siem Reap, 1 nacht in een homestay, 2 nachten in kleinschalig resort in Battambang, 2 nachten in boutique hotel in Phnom Penh, 2 nachten in een eenvoudige jungle lodge, 2 nachten in een hotel met zwembad bij Kampot, 3 nachten in sfeervolle bungalow op het strand
Excursie: dagexcursie Angkor Wat tempels, excursie over het Tonlé Sap meer, dagexcursie langs het platteland in Battambang, dagexcursie naar de hoogtepunten in Phnom Penh, boot- en wandeltocht in het Cardamom gebergte, plattelandstour in Kampot
Transport: Transfer luchthaven - hotel Siem Reap, vervoer Siem Reap - Tonlé sap meer, Bus Siem Reap - Battambang, Bus Battambang - Phnom Penh, Bus en boot Phnom Penh - Chi Phat, transfer Chi Phat - Kampot, Transfer Kampot - Sihanoukville, Boot Sihanoukville - Koh Rong Samloem en v.v., Transfer Sihanoukville - Phnom Penh airport
Maaltijden: 3x diner, 3x lunch, ontbijt op alle locaties exclusief Koh Rong
 • internationale vlucht

 • overige excursies

 • overige maaltijden

 • entreegelden: Angkor

 • fooien

 • reserveringskosten € 25,- p.p., maximaal € 75,- per boeking

 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Tuktuk-Cambodja-reizen 300x225

Dag 1 en 2 – Vertrek Amsterdam, aankomst in Siem Reap

De meeste reizigers vertrekken voor hun Cambodja vakantie in de namiddag van Amsterdam of Düsseldorf richting Azië. Je vliegt dan ‘s nachts en komt de volgende dag aan in Siem Reap. In de aankomsthal van de luchthaven ontmoet je de chauffeur die je rechtstreeks naar je hotel brengt. Je verblijft in een sfeervol hotel met zwembad.

Op de eerste dag in Siem Reap vonden wij het fijn om het wat rustig aan te doen. Probeer eens een Khmer maaltijd in het hotel of ga de stad in. Het centrum van de stad is niet groot en komt charmant over met z’n smalle straten en kleine café’s. Met hoogtepunt Angkor Wat in de buurt zul je niet de enige toerist zijn, maar zo’n mengeling van locals en toeristen heeft juist wel wat. ‘s Avonds kun je lekker eten op de night market waar je een mix van restaurants vindt. Hier is voor elk wat wils te vinden.

water weer spiegeling angkhor

Dag 3 – Bezoek Angkor Wat met privé-gids

Je begint je Cambodja rondreis met hét hoogtepunt Angkor Wat. Na het ontbijt bekijk je Angkor met onze gids. Hij brengt je naar het beroemde Angkor Wat, maar laat je ook de minder bekende tempels zien. Als je het hele complex zou willen zien, dan ben je dagen zoet. Je kunt eindeloos dwalen tussen de beelden, tempels en historische reliëfs. Blijf wel op de gebaande paden, want er liggen veel mijnen in het gebied van de vroegere Khmer-oorlog. De tempels werden in verschillende periodes gebouwd, iedere overheerser bouwde zijn eigen tempel. Hierdoor hebben ze allemaal een ander karakter. Bij de bekendste tempel Angkor Wat zie je een hindoeïstische invloed, terwijl bij de tempel Angkor Thom een boeddhistische invloed overheerst. Na een dag vol cultuur en nieuwe ervaringen slaap je weer in het hotel in Siem Reap.

Dag 4 – Siem Reap – Tonle Sap meer

Vanmiddag word je opgehaald bij je hotel in Siem Reap en naar het vissersdorpje Kompong Khleang aan het Tonlé Sap meer gebracht, een van de ongerepte Cambodja hoogtepunten. Dit dorp ligt zo’n 45 km buiten Siem Reap. Om je gastgezin voor de komende dagen te bereiken, vaar je een stukje over de Khleang rivier, langs de authentieke paalwoningen aan het water.

Bij aankomst in het dorp maak je kennis met je gastgezin. Je zult een van de weinige reizigers zijn in dit dorp, waardoor je zelf net zo’n bezienswaardigheid bent als andersom. Duik samen met de vrouw van je gastgezin de keuken in, om een typisch Cambodjaanse maaltijd te bereiden. De paalwoningen in het vissersdorp zijn primitief dus verwacht geen warme douche. Ga vanavond niet te laat naar bed, de wekker gaat morgenochtend erg vroeg.

Bezienswaardigheden Cambodja Angkor Wat-monnik

Dag 5 – Terug naar Siem Reap

Al vroeg in de ochtend, rond 04.30 uur, is het tijd om het meer op te gaan. Om veiligheidsredenen heeft de Cambodjaanse regering bepaald dat het voor reizigers verboden is om op dezelfde boot te varen als de vissers. Daarom word je bij je homestay opgehaald door een privé-boot en volg je de boten van de lokale vissers.

Deze tocht is een ideaal moment om prachtige foto’s te maken van de zonsopkomst en de hardwerkende vissers. Na de visvangst ga je verder naar de lokale vismarkt, waar de vangst van vandaag direct wordt verkocht. Bij terugkomst bij je gastgezin word je opgewacht voor een laat ontbijt. Daarna reis je weer terug naar Siem Reap. Na deze ervaring verblijf je nog een nachtje in Siem Reap, voordat je verder reist naar Battambang.

 

Dag 6 – Siem Reap – Battambang

In de ochtend reis je op eigen gelegenheid naar het busstation waar je per minibus de reis naar Battambang vervolgt. Aan het einde van de middag kom je aan in Battambang. Je verblijft hier in een comfortabel resort met zwembad. Hier kun je de rest van de middag blijven of je maakt gebruik van de gratis shuttle naar het centrum om hier een hapje te eten.

Dag 7 Battambang

Tijdens je verblijf in Battambang neemt je gids je mee naar de hoogtepunten in de omgeving; het platteland, de killing caves en de bat caves. Per tuk tuk reis je langs de rijstvelden en dorpjes waar je af en toe stopt om te kijken waar de locals zich mee bezig houden. De zonsondergang bekijk je bij de bat caves waar je om dit tijdstip een stroom met honderden vleermuizen de grot uit ziet vliegen.

Dag 8 Battambang – Phnom Penh

Je vertrekt al vroeg vanuit Battambang om je reis naar de hoofdstad van Cambodja te vervolgen. Per minibus reis je in zo’n 7 uur naar Phnom Penh.

Bij aankomst in Phnom Penh ga je op eigen gelegenheid naar het hotel waar je verblijft. Wil je op een echte Aziatische manier vervoerd worden, dan kun je voor ongeveer 5 dollar een tuk tuk huren die je naar het hotel brengt. Je verblijft in sfeervolle boutique accommodatie met zwembad in de tuin, net buiten het centrum.

Dag 9 – Phnom Penh, dagexcursie met privé-gids

Vandaag ga je met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh ontdekken en leer je meer over de geschiedenis van Cambodja. Meestal begin je de dag met een bezoek aan het Nationaal Paleis en de Zilveren Pagode. Je ziet fleurige binnenpleinen, elegant gebeeldhouwde gevels en lange galerijen. In de Zilveren Pagode (ofwel de tempel van de Boeddha van Emerald) vind je de beroemde zilveren vloer. Deze is opgebouwd uit 5000 zilveren tegels van een kilo per stuk.

Vervolgens neemt de gids je mee naar het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Het Tuol Sleng museum was tijdens het regime van Pol Pot een oude basisschool die gebruikt werd als martelgevangenis voor politieke vijanden. Voor velen was dit de laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de massagraven van de Killing Fields, net buiten Phnom Penh gelegen. Een bezoek aan het museum en de Killing Fields zijn erg indrukwekkend en je wordt hier direct geconfronteerd met de gebeurtenissen uit het verleden.

Dag 10 – Phnom Penh – Cardamom gebergte

Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel in Phnom Penh en reis je met een lokale bus naar het Cardamom gebergte. Na een busrit van ongeveer vier uur kom je aan bij het dorpje Andong Teuk, vanaf waar je je reis vervolgt per boot. Tijdens de boottocht kun je even heerlijk ontspannen en genieten van de groene natuur om je heen. Rond het middaguur kom je aan in Chi Phat en word je door de dorpsbewoners hartelijk ontvangen met een zelfbereide lunch.

Bezienswaardigheden Cambodja Cardamom gebergte-jungleDag 11 – Cardamom gebergte

Vandaag sta je vroeg op en start je je dag met een boottocht waar je onder het genot van je ontbijt de zonsopgang bekijkt. Je dobbert rustig over de rivier waar je met enig geluk apen en neushoornvogels voorbij ziet komen. Neem wel je verrekijker mee, de meeste aapjes verschuilen zich hoog in de bomen. De gids neemt je vervolgens in een rustig tempo mee naar een open plek tussen alle hoge bomen. Middenin de flora en fauna van het Cardomom gebergte geniet je hier van een smaakvolle lunch.

Aan het begin van de middag reis je langs lokale dorpjes terug naar Chi Pat. In de vroege namiddag kom je terug bij je bungalow, waardoor je de rest van de dag nog vrij bent om zelf te omgeving te verkennen. Neem een verfrissende duik bij een nabijgelegen waterval of speel samen met de kinderen van het dorp.

Kampot rivier, kampot, cambodja rondreisDag 12 – Cardamom gebergte – Kampot

Vandaag neem je na het ontbijt afscheid van de dorpsbewoners en vaar je met de boot terug naar Andong Teuk. Hier staat je chauffeur al op je te wachten welke je naar het slaperige stadje Kampot brengt. Hier verblijf je in een lodge met zwembad net buiten het centrum. Wij vonden het hotel zo’n fijne plek dat wij hier na aankomst zijn blijven hangen. Plof neer in een van de lounge stoelen met een boek en drink een koud drankje aan het water. Heb je zin om vandaag nog iets te ondernemen? Neem dan een tuk tuk naar het centrum en boek hier een boottocht tijdens zonsondergang over de Kampot rivier.

Dag 13 Kampot

Kampot wordt omgeven door pepervelden waar de wereldberoemde Kampot peper verbouwd wordt. Vandaag ga je op pad met een privégids welke je meeneemt naar de plantages voor een rondleiding, uitleg en proeverij van de pepers.

Dag 14 Kampot – Koh Rong

Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Kampot en afgezet bij de pier in Sihanoukville. Hier stap je halverwege de ochtend op de boot naar het ongerepte eiland Koh Rong voor een relaxte afsluiting van je Cambodja vakantie. Na een tocht van ongeveer een uur kom je aan op het eiland Koh Rong. Je slaapt op Koh Rong in een comfortabel bungalow resort gelegen op een rustig gedeelte van het eiland. Zelfs vanuit de boot waren wij al onder de indruk van het uitzicht op de baai. Spierwitte zandstranden, kristalhelder water en groene palmbomen verwelkomen je hartelijk op het eiland. Dit is precies zoals wij ons een aantal ontspannen dagen hadden voorgesteld!

cambodja eiland koh rongDag 15 en 16 Koh Rong

De komende dagen staan in het teken van ontspanning. Daarom hebben we bewust niets voor je ingepland en bepaal je zelf wat je wilt gaan ondernemen. Ga je liever snorkelen, duiken of ben je meer in voor een beachvolleybalwedstrijd?

Koh Rong staat bekend als het ‘drukkere eiland’, maar wij hebben ook hier een rustig strand gevonden voor je accommodatie. Wil je liever helemaal ontsnappen van de drukte dan kun je ook kiezen voor het buureiland Koh Rong Samloem. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

binnenlandse vluchten cambodja vervoerDag 17 en 18 – Koh Rong – Phnom Penh – Amsterdam

Vandaag is alweer de laatste dag van je Cambodja rondreis aangebroken. Volgens ons heb je de meeste hoogtepunten van het land inmiddels ontdekt, maar mocht je meer tijd te besteden hebben, dan kan je deze Cambodja rondreis natuurlijk uitbreiden. Als je bij onze bouwstenen kijkt, dan zie je uit welke Cambodja hoogtepunten je nog meer kunt kiezen. Wij kunnen dit vervolgens in je Cambodja vakantie opnemen.

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen profiteer je daarmee van voordelige tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Dagexcursie naar het platteland rondom Siem Reap

Reissom: € 81,- p.p.
Inbegrepen: dagexcursie Siem Reap met Engelstalige gids, lunch en vervoer

Deze ochtend word je rond 8 uur opgehaald bij je hotel. Per tuk-tuk reis je naar de omgeving van Chhuk waar je enkele projecten van de Cambodia-Dutch Organization gaat bezoeken. Je bezoekt een medische post, gebouwd door de lokale bevolking en je gaat langs een schooltje. De kinderen leren daar onder andere Engels en vinden het erg leuk om van je te horen waar je vandaan komt. Je kan natuurlijk ook foto’s meenemen om die te laten zien. De kinderen zijn erg nieuwsgierig en zullen vast een paar vragen voor je hebben. Na het schoolbezoek ga je door naar het Andong Pei dorp. Vanaf hier wandel je naar een afgelegen tempel, die zelden bezoekers ziet. De tempel is overgenomen door de jungle en vormt een mooie plek voor een lokale lunch. Tot slot wandel je terug naar de hoofdweg en volgt er een transfer naar je hotel, waar je rond half 4 aankomt.

Welke optie wil je aanvragen?

Hoogtepunten van Cambodja
Dagexcursie naar het platteland rondom Siem Reap
x

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen